Úvod / Články / SPRÁVY a novinky / Goodyear FUELMAX PERFORMANCE
Tlačiť

Goodyear FUELMAX PERFORMANCE

nová rada pneumatík na hnanú a riadenú nápravu s vynikajúcou hospodárnosťou, ktorá umožňuje vozovým parkom v diaľkovej doprave maximalizovať úsporu pohonných hmôt

Goodyear FUELMAX PERFORMANCE

Goodyear FuelMax PERFORMANCE sú skvelou voľbou pre vozové parky prevádzkované takmer výhradne na diaľkových trasách.

Extrémne nízkeho valivého odporu je dosiahnuté vďaka technológii plnosilikové behúňovej zmesi - použité v pneumatikách Goodyear pre nákladné vozidlá vôbec prvýkrát - a inovatívnym prvkom dezénu behúňa.

Rad Goodyear FuelMax PERFORMANCE sa skladá z dvoch rozmerov pneumatík FuelMax S PERFORMANCE na riadenú nápravu a jedného rozmeru pneumatík FuelMax D PERFORMANCE na hnanú nápravu.

Pneumatiky nesú na štítku EÚ hodnotu A vyjadrujúci úsporu paliva a označenie symbolom snehovej vločky v skalnom masíve (3PMSF - z anglického Three Peak Mountain Snow Flake), ktoré preukazuje, že spĺňajú najprísnejšie legislatívne požiadavky na zimné pneumatiky.

Pneumatiky možno prepojiť so správou pneuhospodárstva a systémy sledovania pneumatík vďaka využitiu technológie rádiofrekvenčnej identifikácie (RFID). Umožňuje to rýchlu a jednoduchú identifikáciu pneumatík, ktorá môže súčasne odrádzať možné zlodeja.

FUELMAX S PERFORMANCE

FuelMax S PERFORMANCE sú pneumatiky na riadenú nápravu vyvinuté s cieľom maximálne úspory pohonných hmôt, obmedzeného uvoľňovanie tepla a nízke hodnoty valivého odporu určené pre diaľkovú dopravu na diaľničnej sieti. Pneumatiky charakterizuje štítok EÚ úspory paliva hodnoty A a označenie 3PMSF pre zimné pneumatiky. Pneumatiky sú k dispozícii v dvoch najobľúbenejších rozmeroch.

Rozmery

    315/70R22.5 FuelMax S PERFORMANCE 156 / 150L
    385/55R22.5 FuelMax S PERFORMANCE 160K158L

Behúňová zmes

FuelMax PERFORMANCE sú prvými pneumatikami značky Goodyear pre nákladné vozidlá, ktoré využívajú technológiu plnosilikové behúňovej zmesi. Zmes a ďalšie použité špičkové technológie v oboch pneumatikách na riadenú nápravu zaisťujú malé zahrievanie a malý valivý odpor pre použitie v diaľkovej doprave pri maximálnej úspore pohonných hmôt. Nízka spotreba paliva v kombinácii s vysokou priľnavosti na mokre predstavujú hlavnú výhodu zvoleného chemického zloženia a polymérové ​​siete plnosilikové behúňovej zmesi.

Dezén behúňa

Pneumatiky FuelMax S PERFORMANCE na riadenú nápravu majú v záujme čo najvyššej výkonnosti v rozmere 315/70R22,5 päť rebier a v rozmere 385 / 55R22,5 šesť rebier.

Dezénové drážky oboch pneumatík boli optimalizované na čo najlepší odvod vody a rovnomerné opotrebovávanie. Dezén sa udržiava počas celej doby životnosti behúňa a hlboké lamely zaisťujú, že sa počas životnosti pneumatiky zachováva ich brzdný výkon na mokrom povrchu. Hĺbka lamiel prispieva k splneniu požiadaviek na zimné pneumatiky 3PMSF aj k zachovaniu priľnavosti.

Technológia použitá pri konštrukcii pneumatík zaisťuje mimoriadne rovnomerné rozloženie tlakov na povrchu behúňa. Vďaka tomu sa pneumatiky rovnomerne opotrebúvajú a poskytujú vysoký kilometrový výkon v podmienkach bežnej diaľkovej dopravy.FUELMAX S PERFORMANCE jsou pneumatiky na řízenou nápravu vyvinuté s cílem maximální úspory pohonných hmot, omezeného uvolňování tepla a nízké hodnoty valivého odporu určené pro dálkovou dopravu na dálniční síti. Pneumatiky charakterizuje štítek EU úspory paliva hodnoty A a označení 3PMSF pro zimní pneumatiky. Pneumatiky jsou k dispozici ve dvou nejoblíbenějších rozměrech.

Technológia RFID

Do každej pneumatiky je zabudovaný čip RFID. To umožňuje jednoduchú identifikáciu pneumatiky pomocou externého zariadenia, ktoré je spojené so systémom správy pneuhospodárstva.

Štítok EÚ

Oba rozmery pneumatík FuelMax S PERFORMANCE na riadenú nápravu nesú na štítku EÚ označenie úspory paliva A, priľnavosti na mokre B a jednu vlnku označujúce nízku hladinu vonkajšieho hluku v hodnote 71 dB.

Výkon zimných pneumatík

Pneumatiky perfektne spĺňajú požiadavky na zimné pneumatiky s označením symbolom snehovej vločky v skalnom masíve (Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF)).

 

FuelMax D PERFORMANCE

FuelMax D PERFORMANCE sú pneumatiky na hnanú nápravu vyvinuté s cieľom maximálne úspory pohonných hmôt s malým uvoľňovaním tepla a nízkou hodnotou valivého odporu pre použitie v diaľkovej doprave na diaľničnej sieti. Rovnako ako verzia na riadenú nápravu sú na štítku EÚ označené hodnotou A pre palivá a symbolom snehovej vločky v skalnom masíve 3PMSF pre zimné pneumatiky.

Rozmer
315/70R22.5 FuelMax D PERFORMANCE 154L152M

Behúňová smer

Rovnako ako verzia na riadenú nápravu, je aj behúň pneumatiky FuelMax D vyrobený z plnosilikové zmesi v záujme úspory pohonných hmôt a vysokej priľnavosti na mokrom povrchu.

Dezén behúňa

Technológia IntelliMax Groove - kľúčový rys pneumatík na hnanú nápravu - zaisťuje vysoký záber po celú dobu životnosti pneumatiky. Otvorené ramená behúňa zlepšujú priľnavosť a uľahčujú čistenie a pravidelné rozloženie tlaku v stope zaisťuje dlhú životnosť.

Podstatou technológie IntelliMax Groove sú "skryté" drážky, ktoré sa pri výrobe vpravujú do behúňa. Pri opotrebenia na 60% pôvodnej výšky behúňa sa potom tieto dovtedy "skryté" drážky postupne odkrývajú a zaisťujú vysokú účinnosť po celú dobu životnosti pneumatík. Výsledkom je vysoká priľnavosť a účinný odvod vody pri zachovaní nízkej hodnoty valivého odporu.

Behúň je vybavený 16 priezory po oboch stranách stredových rebier, ktoré zaisťujú plnú viditeľnosť v akejkoľvek polohe a zvyšujú účinnosť kontroly pneumatík.

Technológia použitá pri konštrukcii pneumatík zaisťuje mimoriadne rovnomerné rozloženie tlakov na povrchu behúňa. To zaručuje rovnomerné opotrebenie a vysoký kilometrový výkon v podmienkach bežnej diaľkovej dopravy.

Technológia RFID

Do každej pneumatiky je zabudovaný čip RFID. To umožňuje jednoduchú identifikáciu pneumatiky pomocou externého zariadenia, ktoré je spojené so systémom správy pneuhospodárstva.

Štítok EÚ

Pneumatika FuelMax D PERFORMANCE na hnanú nápravu nesie na štítku EÚ označenie úspory paliva A, priľnavosti na mokre B a jednu vlnku označujúce nízku hladinu vonkajšieho hluku v hodnote 73 dB.

Výkon zimných pneumatík

Pneumatika FuelMax PERFORMANCE na hnanú nápravu takisto plne spĺňa požiadavky na zimnú pneumatiku a označenie symbolom snehovej vločky v skalnom masíve (Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF)). Veľmi husto rozmiestnené lamely pneumatík FuelMax D PERFORMANCE vydržia po celú dobu životnosti pneumatík. K ich ďalším prednostiam tak patrí aj dobrá priľnavosť v zimných podmienkach po celú dobu ich životnosti.

 

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Kontakt:

GUMEX Slovakia
Cabajská 21/25
949 01 Nitra
Slovensko

Tel.: 037 / 652 65 89
Mobil:

E-mail: info@gumexslovakia.sk

IČO: 33639477
DIČ: 1029007881
IČ DPH: SK1029007881

Kde nás nájdete?  - klikni na Mapu