Úvod / Články / SPRÁVY a novinky / Eagle F1 Asymmetric 6
Tlačiť

Eagle F1 Asymmetric 6

Goodyear uvádza na trh novú pneumatiku Eagle F1 Asymmetric 6

Eagle F1 Asymmetric 6

Spoločnosť Goodyear uviedla na trh najnovšiu iteráciu radu Eagle F1 – ultra výkonný Eagle F1 Asymmetric 6.

Nová pneumatika, vyvinutá na použitie v širokej škále vozidiel, ťaží zo zlepšenia výkonu na suchu, brzdenia na mokre a ovládateľnosti na mokre.

Výkon Eagle F1 Asymmetric 6 na suchu bol vylepšený pridaním adaptívnej kontaktnej plochy a optimalizovanej dutiny, ktorá sa prispôsobuje zmenám zaťaženia. Pri extrémnych manévroch sa kontaktná plocha pneumatiky zväčšuje, aby sa zabezpečila vyššia úroveň priľnavosti.

Okrem výkonu v suchom počasí boli vlastnosti pneumatiky vylepšené pomocou gumovej zmesi s novým živicovým systémom. To dáva pneumatike zvýšenú úroveň mikrokontaktu so zemou vo vlhkých alebo mokrých podmienkach. Spoločnosť Goodyear navyše preniesla technológiu zo svojich ultra-ultra vysokovýkonných pneumatík, aby zvýšila flexibilitu modelu Asymmetric 6, aby sa vyrovnala alebo bola odolnejšia na nerovných cestách. Táto technológia tiež zlepšuje úroveň priľnavosti.

Celý sortiment výrobcu pneumatík je pripravený na použitie v elektromobiloch. Táto najnovšia pneumatika Eagle F1 bola navrhnutá s dezénom potláčajúcim hluk, ktorý znižuje hladinu hluku o 1 dB v porovnaní s predchádzajúcim modelom Eagle F1 Asymmetric 5. Okrem toho nová technológia zmesi znižuje valivý odpor pneumatiky, čím pomáha zvýšiť dojazd EV.

„S kľúčovými inováciami na zlepšenie výkonu na suchu a brzdenia a ovládania za mokra je pripravený na najnáročnejšie výkony, pričom vodičov zároveň upokojuje a vzrušuje,“ povedal Laurent Colantonio, regionálny technologický riaditeľ spoločnosti Goodyear pre región EMEA. „My v Goodyear sme hrdí na to, že môžeme spolupracovať s poprednými výrobcami OEM na presadzovaní ďalšej generácie mobility; preto Eagle F1 Asymmetric 6 vyhovuje požiadavkám elektrických vozidiel a je pripravený posunúť elektrickú mobilitu ďalej.“

Eagle F1 Asymmetric 6 bude dostupný v prvom štvrťroku 2022 a spočiatku bude uvedený na trh v 28 veľkostiach. Ďalšie veľkosti budú pridané do sortimentu počas zvyšku roka 2022; Očakáva sa, že do roku 2023 bude Asymmetric 6 dostupný v 65 veľkostiach, aby vyhovovali priemerom 17 palcov až 22 palcov.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Kontakt:

GUMEX Slovakia
Cabajská 21/25
949 01 Nitra
Slovensko

Tel.: 037 / 652 65 89
Mobil: 0903 433 275

E-mail: info@gumexslovakia.sk

IČO: 33639477
DIČ: 1029007881
IČ DPH: SK1029007881

Kde nás nájdete?  - klikni na Mapu