Úvod / Články / SPRÁVY a novinky / Dunlop pneumatika AA v Le Mans
Tlačiť

Dunlop pneumatika AA v Le Mans

Dunlop predstavil pneumatiku AA na 24-hodinových pretekoch v Le Mans

Dunlop pneumatika AA v Le Mans

Spoločnosť  Dunlop priviezla pneumatiku Sport BluResponse AA na najznámejšie dvadsaťštyrihodinové preteky, ktoré sa konajú v Le Mans vo Francúzsku. Ide o prvú pneumatiku Dunlop, ktorá podľa nového označenia pneumatik a podľa predpisov Európskej únie  dosiahla hodnotenie AA.

Bluresponse_AAZnáme 24-hodinové preteky  v Le Mans sú jedným z najstarších automobilových vytrvalostných pretekov, ktoré sa konajú každoročne  už od roku 1923. Koncept pneumatiky je vyvinutý na základe  moderných technológií používaných  v pretekárskych pneumatikách Dunlop,   primárne sa využíva na predvádzanie a bude použitý ako základ pri ďalšom výskume a vývoji. Dunlop Sport BluResponse AA možno označiť za významný technologický krok vpred, pretože táto pneumatika získala najvyššie hodnotenie hneď v dvoch parametroch uvádzaných na novom európskom štítku.


Podľa nového európskeho označenia dosahujú pneumatiky Dunlop AA najvyššie hodnotenie vo valivom odpore, ktorý ovplyvňuje spotrebu pohonných hmôt, ako aj v priľnavosti na mokrom povrchu. Obe tieto kritériá hrajú kľúčovú úlohu v motoristickom športe, keď nižšia spotreba umožňuje pretekárskym vozidlám dôjsť ďalej, čo je pri vytrvalostných pretekoch obzvlášť dôležité a keď množstvo paliva a priľnavosť na mokrom povrchu zásadne ovplyvňuje schopnosť vozidla zotrvať v pretekoch aj v náročných daždivých podmienkach.

 

'Priviezli sme pneumatiku Dunlop Sport BluResponse AA, aby sa postavila po boku pneumatík Sport Maxx RT a Sport Maxx Race ako aj našich moderných hladkých pretekárskych pneumatík,' uviedol Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Brand. 'Nové európske označenie pneumatík  znamená pre nás výzvu splniť náročnú úlohu. Dodať pneumatiku, ktorá žije a dýcha dušou značky Dunlop – motoristickou dušou - a zároveň spĺňa kritériá, ktoré  začali platiť 30. mája. Vystavenie pneumatiky Sport BluResponse AA je jasným dôkazom schopnosti našich inžinierov dodržať sľub a spojiť športové pneumatiky s vysokým hodnotením na štítku. '


Inžinieri spoločnosti Dunlop dnes pracujú pri vývoji pneumatík s približne päťdesiatimi kritériami. To sa prejaví aj v informáciách poskytovaných o každom produkte na webových stránkach spoločnosti Dunlop a v informačných tlačových materiáloch u obchodníkov a na ďalších predajných miestach. Hoci nový štítok zdôrazňuje tri kľúčové indikátory výkonnosti, značka Dunlop ho vníma v súvislosti s viac  ako 50 parametrami, ktoré na hodnotenie pneumatík využíva.

Od 1. novembra 2012 sa v štátoch Európskej únie stane používanie štandardizovaných štítkov na pneumatikách legislatívnou povinnosťou. Označenie bude informovať spotrebiteľa o troch kľúčových vlastnostiach pneumatiky: valivom odpore, priľnavosti na mokrom povrchu a o hlučnost pneumatiky. Vonkajšia valivá hlučnosť pneumatiky je vyjadrená v decibeloch, spolu s jednou, dvoma alebo tromi vlnkami, pričom jedna vlnka znamená najtichšiu pneumatiku a tri vlnky najhlučnejšiu.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Kontakt:

GUMEX Slovakia
Cabajská 21/25
949 01 Nitra
Slovensko

Tel.: 037 / 652 65 89
Mobil: 0903 433 275

E-mail: info@gumexslovakia.sk

IČO: 33639477
DIČ: 1029007881
IČ DPH: SK1029007881

Kde nás nájdete?  - klikni na Mapu