Úvod / Články / SPRÁVY a novinky / Bridgestone T001 - Novinka
Tlačiť

Bridgestone T001 - Novinka

Bridgestone uvádza na trh prémiovú cestovné letnú osobnú pneumatiku
Turanza T001

Bridgestone T001 - Novinka

Bridgestone uviedol na trh novú vlajkovú loď v kategórii cestovných pneumatík: Bridgestone Turanza T001. Pneumatika Bridgestone T001 využíva vyspelú konštrukcii behúňa a pokrokové technológie materiálov zamerané predovšetkým na bezpečnosť, komfort, životnosť a hospodárnu prevádzku. Novinka postupne nahradí súčasný cestovný pneumatiku Bridgestone Turanza ER300.

Pneumatika Bridgestone Turanza T001 je určená pre širokú škálu vozidiel od kompaktných a stredne veľkých modelov až po veľké prémiové sedany. Produktová rada pokrýva všetky obľúbené rozmery vrátane väčších priemerov a vyšších rýchlostných indexov.

"Nová pneumatika Bridgestone Turanza T001 spĺňa najdôležitejšie súčasné požiadavky na pneumatiku: bezpečnosť a prevádzkovú hospodárnosť. Naším cieľom bolo dosiahnuť absolútnu harmóniu, ktorá prinesie vodičom potešenie z jazdy, "hovorí Tomio Fukuzumi, riaditeľ divízie spotrebiteľských produktov spoločnosti Bridgestone Europe.

Lepšiu bezpečnosť na mokrom a ovládateľnosť

Pokrokový dezén a nová vrchná zmes s vysokým obsahom siliky pre sú zárukou najvyššej úrovne bezpečnosti a ovládateľnosti za všetkých podmienok. Vysoko tuhé priečne a pozdĺžne ramenné bloky vytvárajú optimálny kontakt s vozovkou tak, aby bola zaistená maximálna brzdná sila a bezpečná ovládateľnosť.

Asymetrický multi rebrový dezén pneumatiky Bridgestone Turanza T001 má široké drážky na odvod vody, aby bola zaručená vysoká odolnosť voči akvaplaningu. V porovnaní s predchodcom sa môže pneumatika Bridgestone Turanza T001 pochváliť o 2% kratšími brzdnými dráhami na mokre.

Cestovné pneumatika s najvyššou úrovňou komfortu

Inžinieri spoločnosti Bridgestone optimalizovali tvar a konštrukciu kostry pneumatiky Bridgestone Turanza T001, aby bolo dosiahnuté najlepšieho možného kompromisu medzi ovládateľnosťou a jazdným komfortom. Komfort sa podarilo ďalej vylepšiť vývojom špeciálnej drážky, ktorá v porovnaní s pneumatikou Bridgestone Turanza ER300 znižuje normovanou hlučnosť odvaľovania o jeden decibel. Nová pneumatika Turanza T001 vďaka tomu už dnes plne spĺňa hlukové normy, ktoré by mali začať platiť od roku 2016.

Hospodárnejšie prevádzku

Pneumatika Bridgestone Turanza T001 využíva patentovanú zmes Bridgestone NanoPro-Tech ™ a vďaka tomu ohromí svojimi dokonale vyváženými vlastnosťami, ktoré zahŕňajú nízky valivý odpor, tak aj vynikajúci výkon na mokrom povrchu. Vzájomná interakcia medzi polyméry, plnivami a ostatné zložkami pryžovej zmesi používané v konštrukcii pneumatiky je pod kontrolou až do úrovne nanočastíc. Výsledkom je konzistentné zmes, ktorá minimalizuje trenie medzi molekulami uhlíka, a tým znižuje nadmernú tvorbu tepla, čo vedie k zníženiu valivého odporu a spotreby paliva.

Technológia NanoPro-Tech pomáha v kombinácii s ľahšou konštrukciou a optimalizovaným tvarom kostry pneumatiky, ktorý potláča deformácie, dosiahnuť pneumatike Bridgestone Turanza T001 zníženie valivého odporu o 19%, čo sa prejaví znížením spotreby paliva o 2,3%. Rovná styčná plocha znamená rovnomernejšie opotrebenie av dôsledku toho aj predĺženie životnosti pneumatiky o 15%. V roku 2012 sa bude nová pneumatika Bridgestone Turanza T001 v Európe dodávať v 40 rozmeroch (pre 15 "až 18" kolesá). V januári 2013 rozšíri ponuku ďalších 37 rozmerov.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Kontakt:

GUMEX Slovakia
Cabajská 21/25
949 01 Nitra
Slovensko

Tel.: 037 / 652 65 89
Mobil: 0903 433 275

E-mail: info@gumexslovakia.sk

IČO: 33639477
DIČ: 1029007881
IČ DPH: SK1029007881

Kde nás nájdete?  - klikni na Mapu